O nama


Ovim putem želimo Vam predstaviti obiteljsko poduzeće Kamen Štimac i poduzetnika koji je uspio „ni iz čega stvoriti nešto“. To nešto je obiteljsko poduzeće koje posluje već 25 godina na tržištu. TIjekom 2022. godine obrt prelazi u d.o.o. te daljnje poslovanje firma nastavlja kao KAMEN-ŠTIMAC d.o.o. za obradu kamena, trgovinu i pogrebne usluge.

Želimo pokazati da malo privatno, tehnološki orijentirano poduzeće ne pada iz zraka. Ono je rezultat jednog složenog, dugotrajnog procesa rada. Potrebno je puno znanja, iskustva, upornosti, volje i vremena za uspjeh i preživljavanje na tržištu.

Sjedište poduzeća Kamen Štimac locirano je na cesti Đakovo - Osijek. Sredinom 2005. otvorena je poslovnica u Našičkom Markovcu, prigradskom naselju grada Našica, na cesti Našice - Osijek.

Poduzeće je 1995. godine registrirano kao obrt i te iste godine počinje s aktivnostima. Djelatnost poduzeća je rezanje, obrada i oblikovanje kamena. Imamo široku paletu proizvoda od kamena (prozorske klupice, vršimo mjerenje, rezanje i oblaganje stepeništa i podova, nadgrobni spomenici, spomen obilježja sa svom popratnom galanterijom, ploče za roštilje, plohe za kuhinje, umivaonike, kameni stolovi, vaze, police...).

Prvih 20 godina s Vama

MISIJA

Naša misija je pružanje širokog spektra poslovnih usluga na regionalnom nivou imajući pritom visoku kvalitetu usluga i sposobnost zadovoljenja specifičnih potreba. Glavne su vrijednosti poduzeća inovativnost i otvorena komunikacija. Poduzeće nastoji prepoznati potrebe kupaca i biti poželjan poslovni partner. U svemu je tome iznimno važna komunikacija.


VIZIJA

Poduzeće Kamen Štimac je svoju viziju definiralo na sljedeći način: Vizija poduzetnika je biti prepoznat kao vrhunski pružalac širokog spektra usluga na regionalnom nivou. Planira se prodaja na nova tržišta, proširenje proizvodnih kapaciteta, proširenje obujma djelatnosti, te samim time povećanje broja zaposlenih.


CILJEVI

Vizija i ciljevi su međusobno povezani. Ciljevi su zadaci u budućnosti i njihovo ostvarenje dovodi i do željene slike poduzeća u budućnosti. Ciljevi poduzeća Kamen Štimac su:
1. biti prvi izbor klijenata zbog konkurentskih prednosti, a ponajviše zbog kvalitete proizvoda i usluga,
2. osigurati rast prihoda od prodaje uz povećani obujam proizvodnje,
3. smanjiti troškove proizvodnje unapređivanjem tehnologije,
4. trajno uvažavati potrebe i želje klijenata i zaposlenika,
5. stvoriti kolektivni duh pripadnosti poduzeću, a pritom inzistirati na visokoj odgovornosti zaposlenika.


GALERIJE POSLOVNICA

SAZNAJTE VIŠE...

Prirodni kamen cijenimo radi njegove trajnosti i lijepog izgleda. Oduševljava nas u ostacima veličanstvenih megalitnih kultura, u egipatskim piramidama ili piramidama plemena Inka te u mramornim kipovima grčkih i rimskih božanstava. Iznenađuje nas u indijskim svetištima, uklesanima u žive stijene, u japanskim vrtovima s promišljeno raspoređenim kamenjem, u kamenitim čipkastim uresima maorskih palača i gotskih ckvi...

Trajnost

Kamen je vječan materijal. To dokazuju brojna zdanja iz prošlosti, koja su se očuvala upravo zahvaljujući njemu. Pogled na grčki hram ili rimske ostatke uvijek u nama budi poštovanje prema kamenu. Spomenuta zdanja izrađena su od masivnog kamena kakav se danas više takoreći ni ne ugrađuje. Razlog su njegova težina i cijena, koje su često povezane sa zahtjevnom tehnologijom prerade prirodnog kamena. Danas se uporaba kamena svela na oblaganje pločama koje mogu biti rezane, polirane, pjeskarene... Oblažu se najčešće podovi, zidovi, stupovi, stube i drugi elementi arhitekture .....

Lijep izgled

Odluci za ugradnju prirodnog kamena često pomaže činjenica da je kamen prirodni materijal, koji se ne odlikuje samo svojom trajnošću, već i lijepim izgledom. Ljepota nije nužno povezana s poliranim materijalom. Jer, današnje mogućnosti površinske obrade kamena su vrlo raznolike. Od tradicionalnih kao što su štokanje, šiljenje, brazdanje... do suvremenih strojnih, a to su pjeskarenje, paljenje, grebenanje... Tako obrađene površine nisu klizave, zbog čega su prikladne za sve vrste vanjskih površina

Raznolikost prirodnog kamenja

Više je vrsta kamenja prikladnog za daljnju uporabu. Zbog jednostavnijeg postupka trgovci ih dijele u dvije velike skupine: granite i mramore. U granite ubrajamo i neke tvrđe vrste kamena, a u mramore one mekše, između ostalih i vapnence. Svakako treba spomenuti i porfire, kvarcite i pješčenjake, koji su vrlo omiljeni posebno kod uređenja vanjskih površina.

MRAMOR

Mramore cijenimo zbog njihove ljepote i sjaja. Odlikuju se širokom paletom uzoraka; razlikujemo cjelovite mramore (unito), venaste (venato) i sastavljene (fiorito) iz ostataka školjki i koralja. U mramore trgovački ubrajamo i vapnence, a uslovno i travertine. Mramori su mekši i slabije otporni od granita te su stoga neprikladniji za vanjsku primjenu. Međutim, iznimno su prikladni za izradu unutarnjih podova, polica, obloga i raznih masivnih dekorativnih elemenata (stupova, kamina, posuda...)

GRANIT

Granit je najučestaliji, a tehnički gledano i najvažniji kamen. Tvrđi je i otporniji od vapnenca i mramora pa stoga i prikladniji za popločavanje prostora s velikom frekvencijom prometa. Graniti su vrlo iskoristivi, prikladni za popločavanje unutarnjih i vanjskih prostora, izvedbu stuba, obloga, pultova, fasada... Cijenjeni su ne samo radi izvanrednih mehaničkih i fizikalnih svojstava, već i radi široke palete boja u kojima se nude. Pravilnom kombinacijom oblika i boja materijala možemo dobiti neograničeni broj uzoraka popločenih podova.
O MATERIJALIMA

Bianco Carrara
Bianco Sardo
Blue Pearl
Cristal White
Nero Impala
Nero Zimbabwe
Paradiso Classico
Roso Porrino
Viscon White

Emerald Pearl
G602-80
Juparana Colombo
Oliver Green
Paradiso bash

Rosso Africa
Marmara White
Multicolor

Multicolor Red
Juparana India

Sivac Brački
Rosa beta
Verde Marina
Vizag Blue

Bengal Black
Verde Maritaca
Verde Peacock

Nijansa kamena prikazanog na fotografijama može odstupati od stvarne nijanse i boje. Postoji mogućnost da fotografije uzoraka nisu vjerodostojne prirodnom uzorku.
KAMEN ŠTIMAC © 2015.   Sva prava pridržana